LAVENDER NEWS

Sıcak Havalarda Kalp Sağlığınızı Koruyun: Uzman Tavsiyeleri

Sıcak Havalarda Kalp Sağlığınızı Koruyun: Uzman Tavsiyeleri

Haber Giriş: 24/06/2024 11:00

Güncelleme: 24 Haziran 2024, Pazartesi 17:10

Ülke genelinde artan sıcaklıklarla birlikte, vatandaşlar serinlemek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Ancak uzmanlar, bazı serinleme yöntemlerinin tehlikeli olabileceğini vurguluyor. Özellikle ani soğuk duşların kalp sağlığına zarar verebileceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, sıcaklıklar önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Uzmanlar, aşırı sıcak havalarda dikkatli olunması ve sağlıklı serinleme yöntemlerine başvurulması gerektiği konusunda uyarıyor.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay, aşırı sıcakların insan yaşamını olumsuz etkilediğini belirti.

Sıcak havalarda vücut ısısını dengelemek için çeşitli yöntemler kullanıldığını, bunlardan birinin de soğuk suyla serinlemek olduğunu ifade eden Altay, yaz aylarında soğuk suyla duş almanın vücudun ısı dengesini koruma çabası sırasında damar ve kalp hastalıklarına yol açabileceğini vurguladı.

“BİRDEN SOĞUK SUYA GİRMEK KALP SPAZMLARINA DA NEDEN OLABİLİR”

Soğuk duşun yarardan çok zarar verdiğine dikkat çeken Altay, “Soğuk duşa ya da hızlı bir şekilde soğuk suya girmek vücudu olumsuz etkiliyor. Dolaşım bozukluğu oluyor, damarlar soğuğa bağlı spazma uğruyor. Vücudun dış tabakasındaki damarlarda olan bu durum sonucunda ani kan basıncı dengesizlikleri olabiliyor. Tansiyon düşmesi ve artmasına bağlı bayılmalar yaşanabiliyor. Aynı zamanda kalbin kendi damarlarında da bu olabiliyor. Dolayısıyla birden soğuk suya girmek kalp spazmlarına da neden olabiliyor. Çok sıcak havalarda vücudu serinletmek için soğuk suya giriyoruz ancak bunu alıştırarak yapmak gerekli. Ilık duş almak doğrusu ama soğuk suya girilecekse de bu durum yavaş yavaş olmalı” dedi.

Kaynak: KARAR AA

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

android apple dizi doğa dünya EĞİTİM eğitim fenerbahçe film google haber hasat hava durumu instagram ios istanbul kalp Kanser kitap konser kültür meb meta microsoft müze müzik oyun resim samsung sanat sağlık sergi sinema SPOR Teknoloji telefon tiyatro türkiye whatsapp yapay zeka yaşam yks youtube çevre ösym

“Sıcak Havalarda Kalp Sağlığınızı Koruyun: Uzman Tavsiyeleri” için bir cevap

  1. […] Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammed Fatih Karakaya, tip 2 diyabet, yüksek kolesterol, alkol tüketimi ve karaciğer yağlanmasının siroz ile kanserin başlıca nedenleri arasında yer aldığını vurguladı. […]

    Beğen

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın