LAVENDER NEWS

Efes, Dünyanın En İyi Müzesi Seçildi!

Efes, Dünyanın En İyi Müzesi Seçildi!

YAYINLANMA: 17 HAZIRAN 2024 – 11:52

GÜNCELLEME: 17 HAZIRAN 2024 – 11:52

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti’nin kalbinde bulunan Efes Deneyim Müzesi, Las Vegas’ta düzenlenen Mondo-Dr Awards’ta güçlü rakiplerini geride bırakarak En İyi Müze ödülünü kazandı.

İzmir’in Selçuk ilçesindeki UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti’nde bulunan Efes Deneyim Müzesi, dünyanın prestijli ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta “En İyi Müze” ödülüne layık görüldü. 12 Haziran’da Las Vegas’ta düzenlenen ödül töreninde, Efes Deneyim Müzesi kendi kategorisinde rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Efes Deneyim Müzesi, tarihi anlatım ile deneyim müzeciliğini birleştiren ilk müzelerden biri olarak öne çıkıyor. En İyi Müze dalında Paris Eternal Mucha ve Danimarka’nın Carl Nielsen ve Regan Vest gibi önemli müzeleri geride bırakarak ilk dört arasına girmeyi başardı.

Finalde ise Riyad’daki Aramco VIP Visitor Center, Hindistan’daki India in Fashion ve Paris’teki Dome Des Invalides Müzeleri ile yarışan Efes Deneyim Müzesi, tüm rakiplerini geçerek Mondo-Dr 2024 Awards’ta Müzeler Kategorisi’nde birincilik ödülünü kazandı. Geçen yıl aynı ödülü Dubai’deki Museum of the Future almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Efes Deneyim Müzesi’nin “dünyanın en seçkin müzelerini geride bıraktığını” belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. 2023 Ekim ayında açılan Efes Deneyim Müzesi, 2024 yılında kısa bir tadilat sürecinin ardından 15 Şubat’ta yeniden ziyaretçilere kapılarını açmıştı.

KAYNAK: https://www.cumhuriyet.com.tr

ERİŞİM TARİHİ: 17 HAZIRAN 2024 – 13:30

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın