LAVENDER NEWS

Müze Ziyaret Saatlerinde Yeni Düzenleme!

Müze Ziyaret Saatlerinde Yeni Düzenleme!

YAYINLANMA: 14 HAZIRAN 2024 – 15:25

SON GÜNCELLEME: 15 HAZIRAN 2024 – 13:50

2024 yılı turizm sezonu için Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri yeniden belirlendi. Bu yeni düzenlemeyle, bazı müze ve ören yerleri gece saatlerine kadar ziyaretçilere açık olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılı turizm sezonu için müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerini yeniden belirledi. 15 Haziran 2024’te yürürlüğe girecek düzenlemeyle Efes Ören Yeri gece yarısına kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis Ören Yerleri ise saat 23.00’a kadar açık olacak.

İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00’a, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ise saat 22.00’a kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca, Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci günü tüm müze ve ören yerleri açık olacak.

Yeni düzenlemeler kapsamında, Efes Ören Yeri gece yarısına kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis Ören Yerleri ise saat 23.00’a kadar ziyaret edilebilecek. İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00’a kadar, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise saat 22.00’a kadar açık olacak. Ayrıca, Perge, Phaselis, Olympos, Sagalassos, Laodikeia, Knidos, Zelve-Paşabağları ören yerleri ile Antalya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kız Kulesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Efes Müzesi ve Samsun Müzesi saat 21.00’a kadar ziyaret edilebilecek. Bunun yanı sıra, birçok müze ve ören yerinin ziyaret saatleri 19.00 ve 20.00’a kadar uzatıldı. Bu yeni saat düzenlemeleri 15 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Bayram dönemlerinde de özel düzenlemeler yapıldı. Normalde bayramın birinci günü öğlene kadar kapalı olan müze ve ören yerleri, bu yıl Kurban Bayramı’nın birinci günü de açık olacak. Ayrıca, bayramın ikinci günü olan pazartesi günü de tüm müze ve ören yerleri ziyarete açık olacak.

Bu düzenlemelerle birlikte, müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri genişletilerek, ziyaretçilere daha fazla hizmet sunulması amaçlanıyor. Böylece, vatandaşlar ve turistler Türkiye’nin zengin kültürel mirasını daha uzun saatler boyunca keşfetme fırsatı bulacaklar.

KAYNAK: https://www.karar.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın