LAVENDER NEWS

Bahçeler erkenden mor renge büründü!

Bahçeler erkenden mor renge büründü!

YAYINLANMA: 15 hazıran 2024 – 13:19

GÜNCELLEME: 15 HAZIRan 2024 – 13:19

Bu yıl sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle, Isparta’nın Kuyucak köyündeki lavanta bahçeleri erken çiçek açtı. Mor renge bürünen bahçeler, ilk ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyü, namıdiğer ‘lavanta kokulu köy’, lavanta tarlalarının köklü geçmişiyle tanınıyor. Son yıllarda tarımla entegre kırsal turizm faaliyetlerinin artmasıyla, bu tarlalar adeta doğal fotoğraf stüdyolarına dönüşmüş durumda.

Lavantanın başkenti olarak bilinen Kuyucak köyünde lavanta sezonu başladı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan bu doğal fotoğraf stüdyoları, bu yıl da hazırlıklarını tamamladı ve misafirlerini beklemeye başladı. Kuyucak Köyü Muhtarı İsmail Tezcan, lavanta kokulu köyün ziyaretçilere kapılarını açtığını belirterek, özellikle Kurban Bayramı’nda herkesi lavanta bahçelerine davet etti.

Yeni sezonun ilk misafirleri, doğal lavanta stüdyolarında bol bol fotoğraf çekiyor ve keyifli vakit geçiriyor. İlk kez böyle bir güzellikle karşılaştıklarını belirten ziyaretçiler, gördükleri manzara karşısında adeta büyülendiklerini ifade ettiler.

ERİŞİM TARİHİ: 15 HAZIRAN 2024 – 13:55

KAYNAK: https://www.cumhuriyet.com.tr

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın