LAVENDER NEWS

Fenerbahçe Beko, Zorlu Başlayan Sezonu Şampiyonlukla Tamamladı

Fenerbahçe Beko, Zorlu Başlayan Sezonu Şampiyonlukla Tamamladı

14 Haziran 2024, Cuma 06:59 Güncelleme Tarihi: 14.06.2024 07:00

Fenerbahçe Beko, sezona sıkıntılı başlasa da muhteşem bir şekilde bitirdi. Jasikevicius’un göreve gelmesiyle birlikte müthiş bir çıkış yakalayan Sarı-Lacivertliler, Euroleague’de Final Four’a kalmayı başardı ve ligde final serisinde Anadolu Efes’i yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Radikal Kararlar ve Başarıya Giden Yol

Sezon başında Itoudis yönetiminde iddialı transferlerle başlayan Fenerbahçe Beko, beklenen performansı sergileyemeyince Aralık ayında yönetim, radikal bir kararla Itoudis ile yollarını ayırdı. Yeni antrenör olarak göreve getirilen Saras Jasikevicius, kısa sürede takım üzerinde etkisini gösterdi. Fenerbahçe Beko, Türkiye Kupası’nı kazanarak sezonun ilk kupasını müzesine götürdü ve Euroleague’de çeyrek finale yükseldi.

Fenerbahçe Beko sezona sıkıntılı başladı, şampiyonlukla bitirdi

Final Four ve Lig Şampiyonluğu

Çeyrek finalde Monaco’yu beşinci maçta deplasmanda yenerek tarih yazan Fenerbahçe Beko, Final Four’a kaldı. Yarı finalde Panathinaikos ve ardından Olympiakos’a yenilen takım, Euroleague’de dördüncü oldu. Lig mücadelesine odaklanan Sarı-Lacivertliler, normal sezonu ikinci sırada tamamladı. Çeyrek finalde Aliağa’yı, yarı finalde ise Beşiktaş’ı maç vermeden eleyerek finale yükseldi ve finalde Anadolu Efes’i 3-1 yenerek şampiyon oldu.

Jasikevicius’un Zafer Açıklaması

Zafer sonrası konuşan Jasikevicius, “Çok mutlu olmamak elde değil. Fenerbahçe’ye bu tip hedeflerle geliyorsunuz, bunu başarmak için. Taraftarımız ve bu organizasyon için bunu başardık. İlerisi için de üzerine inşa edebileceğimiz şeyler var,” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko’nun bu zorlu süreçten geçip sezonu şampiyonlukla tamamlaması, takım ve taraftarlar için büyük bir gurur kaynağı oldu.

kaynak: https://www.fanatik.com.tr

14.06.2024 12:12

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın