LAVENDER NEWS

Dudak kuruluğu ve çatlaklarını iyileştirmenin 5 etkili yolu!

Dudak kuruluğu ve çatlaklarını iyileştirmenin 5 etkili yolu!

YAYINLANMA: 10 HAZIRAN 2024 – 11:30

SON GÜNCELLEME: 11 HAZIRAN 2024 – 15:50

Mevsim geçişlerinde, özellikle soğuk havaların ardından dudaklarda kuruluk yaşanabilir. Peki, bu dudak kuruluğundan kurtulmanın yolları nelerdir? İşte dudak çatlaklarını iyileştirmenin 5 etkili yolu…

Sık dudak yalama, güneşe maruz kalma gibi nedenlerle meydana gelen dudak çatlaması, özellikle soğuk ve kuru havalarda yaygın olarak karşılaşılan bir durumdur. Çevresel etkenlerin yanı sıra çeşitli hastalıklar ve alerjiler nedeniyle de görülebilir. Mevsim geçişlerinde de, özellikle soğuk havaların ardından dudaklarda kuruluk yaşanabilir. Dudaklarınız çatlamış ve acıyor olabilir, ancak endişelenmeyin. Çatlak dudakları geçirmenin kolay yolları var. Peki,  bu dudak kuruluğundan kurtulmanın yolları nelerdir?

İşte dudak çatlaklarını iyileştirmenin 5 etkili yolu…

DUDAK ÇATLAKLARINI İYİLEŞTİRMENİN 5 ETKİLİ YOLU

1. Dudak balmı kullanın:

Çatlak dudaklarınızı tedavi etmek için kullandığınız reçetesiz merhem ya da dudak balmına dikkat edin. Çoğunun içinde dudaklarınızı geçici olarak daha iyi hissettiren, ancak aslında daha fazla kurutan maddeler bulunabilir. Bu durum, sizi sürekli bu ürünleri kullanmaya yönlendirebilir. Balmumu, karite yağı, hindistan cevizi yağı, badem yağı gibi doğal nemlendiriciler içeren ve başka zararlı maddeler içermeyen bir dudak balmı tercih edin. Uzun ve bilinmeyen içerik listelerine sahip dudak balmlarından uzak durun.

2. Dudağınızı yemeyin:

Dudaklarınız çatladığında, dudaklarınızı sürekli olarak yalamak veya yeme isteğine karşı koymak önemlidir. Bu iki yaygın alışkanlık, durumu kötüleştirmekten başka bir işe yaramaz. Dudaklarınızı yalamak geçici bir rahatlama sağlayabilir ancak tükürük, buharlaşırken dudaklarınızı daha da kurutabilir. Dudaklarınızın derisini oynamak ise kanamaya, enfeksiyona veya uçuklara yol açabilir. Bu nedenle, çatlamış dudaklarınızı iyileştirmek için dudaklarınızı yalamaktan kaçının ve istemli olarak yeme isteğine karşı koyun.

3. Peeling yapın:

Herhangi bir merhem sürmeden önce, dudaklarınızdaki ölü deriyi yok etmek için bir peeling yöntemi kullanın. Bu, taze derinin ortaya çıkmasına ve dudaklarınızın iyileşmeye başlamasına yardımcı olur. Ancak dudaklarınızı çok sert ovuşturmaktan kaçının, çünkü bu durumu kötüleştirebilir. Nazikçe masaj yaparak tuz ya da şeker peeling’i uygulayın. Tuzu veya şekeri dudaklarınıza sürün ve dairesel hareketlerle masaj yaparak ölü deriyi temizleyin (biraz zeytinyağına eklediğiniz şekeri de peeling olarak kullanabilirsiniz). Dudaklarınız yumuşak ve yenilenmiş hissedeceklerdir.

4. Bol bol sıvı tüketin:

Günlük olarak 8-10 bardak su içmek idealdir. Vücudunuz susuz kaldığında bunu ilk hisseden yer genellikle dudaklarınızdır. Ne kadar su içerseniz, o kadar iyidir. Suyu tek seferde değil, gün boyunca sürekli olarak için. Dudaklarınızdaki faydasını anında görmeseniz de, vücudunuzun genel sağlığı için su içmek son derece önemlidir.

5. Nemlendirici yağlar uygulayın:

Ultra nemlendiricili bir dudak tedavisi için dudaklarınıza biraz yağ sürün. Bu, dudaklarınızı yumuşatıp nemlendirirken daha fazla zarar görmelerini de engeller. Kabuklu yemişlerin yağlarından ve tohum yağlarından yapılan doğal nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Dudağınıza kullanabileceğiniz yağlar:

Hindistan cevizi yağı

Badem yağı

Jojoba yağı

Zeytinyağı

Kakao ya da karite yağı

Kuşburnu yağı

KAYNAK: https://lirikhaber.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın