LAVENDER NEWS

Yakında Instagram Hikayeleri Eş Zamanlı Olarak WhatsApp’a Da Atılabilecek

Yakında Instagram Hikayeleri Eş Zamanlı Olarak WhatsApp’a Da Atılabilecek

Haber Giriş: 09 Haziran 2024 21:59

Güncelleme: 10 Haziran 2024, Pazartesi 21:01

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından olmayı sürdüren Instagram, bu sefer WhatsApp merkezli bir özellikle ses getiriyor. İşte detaylar…

Alessandro Paluzzi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram hikayeleri yakında eş zamanlı olarak WhatsApp’a da atılabilecek. Hesap bağlantısı yapıldıysa, bu özellik sayesinde Instagram’da paylaşılan bir hikaye, aynı anda WhatsApp’a da gidecek. Birçok kişiye zaman kazandıracak bu özellik, uzun zamandır Facebook desteğine sahipti. Buna ek olarak, Instagram gelen kutunuzu özelleştirmenize olanak tanıyan bir klasör yönetim altyapısı üzerinde de çalışıyor. Ayrıca profiller için bir “Takma Adlar” bölümü de yolda bulunuyor. Instagram, daha önce “Ad Breaks” adı verilen tartışmalı bir reklam formatı ile gündeme gelmişti. Geçilemeyen reklamları içeren bu yeni format, şu an sadece bazı kullanıcılar üzerinde test ediliyor. Test sürecine dahil olan kişilerin genel olarak hiç hoşuna gitmeyen bu format, özellikle “geçilemeyen” yapısı nedeniyle büyük eleştiri topluyor. Test edenler tarafından akış deneyimi ciddi şekilde bozduğu aktarılan “Ad Breaks”, gelen yorumlara bakılırsa birçok kişinin platformu kullanmayı bırakmasına neden olabilir.

Instagram için bu aralar çok sayıda yeni özellik ses getiriyor. Örneğin platform yakında paylaşılan Reels’lerin takipçilere gösterilmediği bir altyapıyı kullanıma sunacak. Farklı formatların ya da içeriklerin nasıl performans göstereceğini görmek için geliştirilen “deneysel mod” isimli özellik, aktif edildiği zaman paylaşılan Reels’leri takipçilerin akışlarına düşürmeyecek. Bu özellik açıkken paylaşılan Reels’ler 24 saat içerisinde kaldırılarak arşive alınacak, eğer özel olarak seçmezseniz Reels’ler profillerde de gösterilmeyecek.

Yine Paluzzi tarafından bulunduğu kadarıyla Instagram yakında kişilerin yeni özelliklere erken erişim elde etmesini sağlayacak bir altyapı kullanıma sunacak. Buna ek olarak platforma üretken yapay zeka kullanarak sohbet temaları oluşturma özelliği de getirilecek. “Riffs” isimli yeni bir Reels akış filtresi üzerinde çalıştığı da bulunan firma, “Öne Çıkan Hikaye” yanına “Öne Çıkan Müzik” oluşturma seçeneğini eklemek için de planlar yapıyor.  Yine Paluzzi kadarıyla daha önce “Quick Snap” olarak geçen şimdi ise “Peek” adı verilen yeni bir özellik de yolda.

Bu özellik BeReal gibi anlık paylaşımlara odaklanıyor. Bu yapı kişilerin arkadaşlarıyla direkt olarak Instagram kamerasıyla çektikleri (Galeriden yükleme izni yok) ve üzerinde herhangi bir düzenleme yapmadıkları (Filtre uygulamak da yok) fotoğraflar paylaşmasını merkeze alıyor. Aktarıldığı kadarıyla fotoğraflar sadece bir kere görüntülenebilecek ve şirkete göre düzenleme izni olmadığından altyapıda “gerçek fotoğraflar” ya da “gerçek anlar” merkeze alınacak. Peek henüz ne zaman çıkacak bilinmiyor ancak geliştirme çalışmaları aktif olarak sürüyor.

Kaynak: LİRİK HABER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın