LAVENDER NEWS

Instagram, Hikayeler İçin Yeni Özellikler Getiriyor!

Instagram, Hikayeler İçin Yeni Özellikler Getiriyor!

Haber Giriş: Can TUNÇER 27 Mayıs 2024 09:32

Güncelleme: 27 Mayıs 2024, Pazartesi 14:49

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından olmayı sürdüren Instagram için yolda olan çok sayıda yeni özellik ortaya çıkarıldı.

Instagram, Alessandro Paluzzi tarafından keşfedilen bir altyapı üzerinde çalışıyor. Bu altyapı, kullanıcılara yeni özelliklere erken erişim imkanı sunacak. Ayrıca, platforma üretken yapay zeka kullanarak sohbet temaları oluşturma özelliği de ekleniyor. Şirket ayrıca “Riffs” adını taşıyan yeni bir Reels akış filtresi üzerinde çalışıyor. Bununla birlikte, “Öne Çıkan Hikaye” bölümüne “Öne Çıkan Müzik” oluşturma seçeneği de eklenmeyi planlanıyor. Daha önce “Quick Snap” olarak adlandırılan ve şimdi “Peek” olarak bilinen yeni bir özellik de yolda. Bu özellik, BeReal gibi anlık paylaşımlara odaklanıyor. Kullanıcılar, Instagram kamerasıyla çektikleri ve herhangi bir düzenleme yapmadıkları fotoğrafları arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Fotoğraflar yalnızca bir kez görüntülenebilecek ve düzenleme izni olmadığı için “gerçek fotoğraflar” veya “gerçek anlar” odaklanacak. Peek özelliğinin ne zaman piyasaya sürüleceği henüz belli değil ancak geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Şirket en son “Hikayeler” için yeni çıkartmalar getirmişti. Instagram Hikayeleri için getirilen yeni çıkartmalardan ilki, “Sen de ekle” altyapısı temelinde görev yapıyor ve ortak müzik paylaşımına odaklanıyor. Bir diğer yeni hikaye çıkartması, kişilerin geçmiş anılarını klasik fotoğraf çerçevelerinde paylaşmasına imkan tanıyor.

Instagram, gizli fotoğraf paylaşımına odaklanan yeni bir hikaye çıkartması getirdi. Bu çıkartma, bulanık bir yapıda fotoğraf paylaşımını sağlıyor ve fotoğrafı görmek isteyen kişilerin çıkartma üzerinden paylaşım yapan kişiye mesaj göndermesi gerekiyor. Ayrıca, son getirilen hikaye çıkartmasıyla film rulosundaki video veya fotoğrafların bir bölümü, hikayelere veya Reels’lere eklemek için özel bir çıkartmaya dönüştürülebiliyor. Bunlar öncesinde ise Instagram algoritmasıyla ilgili önemli bir adım atıldı. Şirketin geçtiğimiz ay yaptığı resmi açıklamaya göre, algoritma artık sürekli olarak başkalarının içeriklerini paylaşan kişileri değil, orijinal içerik üretenleri öne çıkaracak. Bu adım şu aşamada sadece “Reels” tarafı için devreye alınmış durumda. Şirket, sürekli başkalarının içeriklerini çalarak paylaşanlara algoritma temelinde cezalar uygulayacaklarını belirtti.

Ayrıca, “Mevcut içerik sıralama sistemimizde büyük takipçi kitlelerine sahip içerik üreticiler ve sürekli olarak başkalarının içeriklerini yeniden paylaşanlar, algoritma önerileri özelinde küçük kitleye sahip orijinal içerik üreticilerden daha fazla erişim elde etti. Bu nedenle tüm içerik üreticilere yeni kitlelere ulaşma konusunda daha eşit bir şans vermek için yaptığımız algoritma değişikliğinin önemli olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: LOG DERGİSİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

android apple dizi doğa dünya EĞİTİM eğitim fenerbahçe film google haber hasat hava durumu instagram ios istanbul kalp Kanser kitap konser kültür meb meta microsoft müze müzik oyun resim samsung sanat sağlık sergi sinema SPOR Teknoloji telefon tiyatro türkiye whatsapp yapay zeka yaşam yks youtube çevre ösym

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın