LAVENDER NEWS

YouTube Music’te Yeni Arama Sistemi: Şarkılarını ‘Mırıldanarak’ Bul!

YouTube Music’te Yeni Arama Sistemi: Şarkılarını ‘Mırıldanarak’ Bul!

Haber Giriş: Can TUNÇER 24 Mayıs 2024 17:23 

Güncelleme: 24 Mayıs 2024 17:58

Son Güncelleme: 24 Mayıs 2024, Cuma 23:00

Normal YouTube gibi YouTube Music tarafında “mırıldanarak” şarkı arama sistemi sunuldu. İlk olarak Android tarafında bir adım atıldı.

YouTube, uzun bir süredir insanların şarkıları melodisini mırıldanarak bulmalarına olanak tanıyor. Bu özellik Google dünyasında ilk kez YouTube ile gündeme gelmedi. 2020 yılında Google’ın iOS ve Android platformlarındaki ana uygulamasına, insanların şarkıları mırıldanarak veya ıslık çalarak bulmasına imkan sağlayan bir özellik eklenmişti. Bu özellik sayesinde, insanlar kafalarında çalan şarkıyı doğru şekilde mırıldanarak bulabiliyorlardı, ancak bu kolay bir iş değildi. Bu altyapıda, gelişmiş bir yapay zeka kullanılarak özellik geliştirilmişti ve Asistan üzerinden de erişim sunuluyordu.

YouTube’da herkese açılması zaman alan bu özellik, sadece üç saniyelik bir mırıldanma kaydı gerektiriyordu. Ayrıca, bir videoda duyulan şarkının adını bulmak için de üç saniyelik şarkı kayıtları kullanılabiliyordu. Özellik, her kullanımdan sonra daha da gelişiyordu ve bugün itibarıyla YouTube Music uygulamasının Android sürümünde bazı kullanıcılar için aktif hale getirilmeye başlandı. Android’e ek olarak, iOS platformunda da eksik olmayacak olan bu özellik, şarkı bulma sürecini daha fazla kişiye ulaştıracak. Özelliğin yakında herkes için tam olarak sunulması bekleniyor ve Android platformunda hızlı bir şekilde çalışıyor.

Kaynak: LOG DERGİSİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

android apple dizi doğa dünya EĞİTİM eğitim fenerbahçe film google haber hasat hava durumu instagram ios istanbul kalp Kanser kitap konser kültür meb meta microsoft müze müzik oyun resim samsung sanat sağlık sergi sinema SPOR Teknoloji telefon tiyatro türkiye whatsapp yapay zeka yaşam yks youtube çevre ösym

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın