LAVENDER NEWS

Google Gemini, Mobil Uygulamalarda YouTube Music İmkanı Sunuyor!

Google Gemini, Mobil Uygulamalarda YouTube Music İmkanı Sunuyor!

Haber Giriş: Can TUNÇER24 Mayıs 2024 09:04

Güncelleme: 24 Mayıs 2024, Cuma 23:06

Üretken yapay zeka merkezli Google Gemini için uzun süredir beklenen ve talep edilen YouTube Music desteği sunuluyor.

Google Gemini mobil uygulamaları artık istediğiniz şarkıyı YouTube Music üzerinden çalmanıza olanak tanıyor. Android cihazlarda şarkılar arka planda çalınabilirken, iOS cihazlarda doğrudan YouTube Music uygulamasına yönlendirme yapılıyor. Bu özelliğin arkasında, Türkiye’de de yakın zamanda aktif hale getirilen “uzantılar” altyapısı bulunuyor. Google’dan yapılan resmi açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Artık YouTube, Haritalar, Uçuş Arama ve Oteller gibi Google uygulama ve hizmetlerinden Arapça, Almanca, Hintçe, İspanyolca ve diğer 40’tan fazla dilde anlık bilgilere erişebilirsiniz. Gmail, Dokümanlar ve Drive Uzantıları ile kişisel içeriklerinizi kolayca bulabilir, özetleyebilir ve yanıt alabilirsiniz. Uzantıları kullanırken gizlilik ayarlarınızı kontrol etme imkanınız vardır. Gemini’ı herkes için geliştirmeye kararlıyız ve önemli özellikleri yeni dillerde eklemeye devam edeceğiz, böylece mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlayabiliriz.”

Google, uzantılar için hazırladığı özel sayfada şu ifadeleri kullanmıştı: “Artık onlarca sekme açmanıza gerek yok. Tek bir sohbet yeterli. Gemini, fikirlerinizi daha kolay ve hızlı bir şekilde hayata geçirebilmeniz için artık Haritalar, YouTube, Uçuş Arama ve Oteller gibi yeni kaynaklardaki bilgilere erişebilir. E-posta, doküman ve PDF’lerinizi bulun, özetleyin ve bunlarla ilgili hızlı yanıtlar alın. Örnek olarak, ‘Efes Antik Kenti gezisi için Erkan e-postasında hangi tarihleri önermişti?’ Gemini, en doğru yanıtı vermek için konum gibi bilgileri paylaşır, ancak hangi uzantıların kullanılacağı sizin kontrolünüzdedir. Sohbetiniz nasıl gelişirse gelişsin, Gemini size yanıt vermek için bir veya daha fazla uzantıyı otomatik olarak seçebilir.”

Kaynak: LOG DERGİSİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

android apple dizi doğa dünya EĞİTİM eğitim fenerbahçe film google haber hasat hava durumu instagram ios istanbul kalp Kanser kitap konser kültür meb meta microsoft müze müzik oyun resim samsung sanat sağlık sergi sinema SPOR Teknoloji telefon tiyatro türkiye whatsapp yapay zeka yaşam yks youtube çevre ösym

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın