LAVENDER NEWS

Shazam ile Artık Canlı Aktivitelerle Müzik Keşfi Daha Kolay!

Shazam ile Artık Canlı Aktivitelerle Müzik Keşfi Daha Kolay!

Haber Giriş: Can TUNÇER 23 Mayıs 2024 09:09

Güncelleme: 23 Mayıs 2024, Perşembe 17:04

Apple tarafından 2017 yılında satın alınan Shazam için yapılan son güncelleme kapsamında faydalı bir imkan daha geldi.

Firmadan yapılan açıklamada, şunlar belirtildi: ‘Shazam artık arka planda müzik ararken seni güncel tutmak için Canlı Aktiviteleri destekliyor. Bu özellik, özellikle birden fazla işle uğraşırken veya diğer uygulamalardaki şarkıları tanımlarken son derece kullanışlı olacak.’ Shazam, müzik keşfi konusunda en önemli seçeneklerden biri olarak biliniyor; mikrofon üzerinden ortam dinlemesi yaparak çalan şarkıları kolayca tespit edebiliyor. Son sürümde, kulaklık kullanımına odaklanılarak uygulama, kullanıcıların çevrelerindeki ve diğer uygulamalardaki şarkıları tanımlamalarını sağladı. Bu özellik birçok kullanıcı tarafından memnuniyetle karşılandı ve önemli bir eksikliği giderdi. Öncesindeki güncelleme ise ‘konserler’ özelliğini getirdi; uygulama, kullanıcıların yakınlarındaki konser etkinliklerini göstermeye başladı. Konum bilgisinden yararlanan uygulama, Shazam geçmişinize dayanarak yakınlardaki performanslar için kişiselleştirilmiş etkinlik önerileri sunabiliyor.

Apple’ın Shazam uygulaması için sunduğu bilgiye göre:

Shazam, istediğiniz şarkıyı saniyeler içinde bulur. Sanatçıları, şarkı sözlerini, video klipleri ve listeleri ücretsiz keşfedin. Şimdiye kadar 1 milyardan fazla indirilen uygulama hala popülerliğini koruyor. İstediğiniz şarkıyı hızla bulabilirsiniz.

Shazam ile şarkıları dinlerken, Apple Music listelerine ekleyebilir, aynı zamanda şarkı sözlerini takip edebilir ve Apple Music veya YouTube’dan video kliplerini izleyebilirsiniz. Şarkı geçmişinizi görüntülemek ve ana ekranınızdan tek bir dokunuşla müzik dinlemek için Shazam araç takımını ekleyebilirsiniz.

Shazam listeleriyle ülkenizde veya şehrinizde popüler olan şarkıları öğrenebilir ve yeni müzikler keşfedebilirsiniz. Ayrıca, istediğiniz şarkıyı doğrudan Apple Music veya Spotify’da açabilir ve Snapchat, Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter vb. üzerinden arkadaşlarınızla şarkı paylaşabilirsiniz.”

Kaynak: LOG DERGİSİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

android apple dizi doğa dünya EĞİTİM eğitim fenerbahçe film google haber hasat hava durumu instagram ios istanbul kalp Kanser kitap konser kültür meb meta microsoft müze müzik oyun resim samsung sanat sağlık sergi sinema SPOR Teknoloji telefon tiyatro türkiye whatsapp yapay zeka yaşam yks youtube çevre ösym

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın