LAVENDER NEWS

Instagram’ın Yeni Özelliği ‘Peek’ Anlık Paylaşımlara Odaklanıyor!

Instagram’ın Yeni Özelliği ‘Peek’ Anlık Paylaşımlara Odaklanıyor!

Haber Giriş: Can TUNÇER 21 Mayıs 2024 10:01

Güncelleme: 21 Mayıs 2024, Salı 22:38

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya ağlarından olmayı sürdüren Instagram için BeReal ilhamlı Peek özelliği geliyor.

Alessandro Paluzzi’nin keşfettiği bilgilere göre, daha önce “Quick Snap” olarak bilinen ve şimdi “Peek” adını alan bu özellik, BeReal gibi anlık paylaşımlara odaklanıyor. Bu özellik, kullanıcıların arkadaşlarıyla doğrudan Instagram kamerasıyla çektikleri ve üzerinde herhangi bir düzenleme yapmadıkları (galeriden yükleme veya filtre uygulama yok) fotoğrafları paylaşmalarını sağlıyor. Fotoğraflar sadece bir kez görüntülenebilecek ve düzenleme izni olmadığından, şirket “gerçek fotoğraflar” veya “gerçek anlar”ı ön plana çıkarmayı hedefliyor. Peek’in ne zaman çıkacağı henüz bilinmiyor, ancak geliştirme çalışmaları aktif olarak devam ediyor. Şirketin en son Instagram Hikayeleri için getirdiği yeni çıkartmalar arasında, “Sen de ekle” altyapısıyla ortak müzik paylaşımına odaklanan bir çıkartma bulunuyor. Bir diğer yeni çıkartma, kullanıcıların geçmiş anılarını klasik fotoğraf çerçeveleriyle paylaşmalarına imkan tanıyor. Ayrıca, gizli fotoğraf paylaşımına odaklanan bir çıkartma da mevcut; paylaşılan fotoğrafı görmek için kullanıcıların çıkartma üzerinden paylaşımı yapan kişiye mesaj göndermesi gerekiyor. Son olarak, film rulosundaki video veya fotoğrafların bir bölümünü hikayelere veya Reels’lere eklemek için özel bir çıkartmaya dönüştüren bir yenilik de bulunuyor.

Bunlardan önce ise bir algoritma güncellemesi dikkat çekmişti. Geçtiğimiz hafta yapılan resmi açıklamaya göre Instagram algoritması artık sürekli olarak başkalarının içeriklerini paylaşan kullanıcılar yerine, orijinal içerik üretenleri öne çıkaracak. Ufak hesapların platform içindeki görünürlüğünü artırmak amacıyla atılan bu adım, şu an için sadece “Reels” tarafında uygulanmaya başlanıyor. Bu değişiklik, özgün içerik oluşturucularını desteklemek ve onların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak adına önemli bir adım olarak görülüyor.

Yeni dönemde, sürekli başkalarının içeriklerini çalarak paylaşanlara algoritma temelinde cezalar uygulayacaklarını belirten şirket, “Mevcut içerik sıralama sistemimizde büyük takipçi kitlelerine sahip içerik üreticiler ve sürekli olarak başkalarının içeriklerini yeniden paylaşanlar, algoritma önerileri açısından küçük kitlelere sahip orijinal içerik üreticilerden daha fazla erişim elde etti. Bu nedenle, tüm içerik üreticilere yeni kitlelere ulaşma konusunda daha eşit bir şans vermek için yaptığımız algoritma değişikliğinin önemli olduğunu düşünüyoruz,” şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: LOG DERGİSİ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

android apple dizi doğa dünya EĞİTİM eğitim fenerbahçe film google haber hasat hava durumu instagram ios istanbul kalp Kanser kitap konser kültür meb meta microsoft müze müzik oyun resim samsung sanat sağlık sergi sinema SPOR Teknoloji telefon tiyatro türkiye whatsapp yapay zeka yaşam yks youtube çevre ösym

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın