LAVENDER NEWS

‘Poyraz Baltacıgil’den muhteşem performans

‘Poyraz Baltacıgil’den muhteşem performans

YAYINLANMA: 09 MAYIS 2024 – 14:45

SON GÜNCELLEME: 10 MAYIS 2024 – 15:25

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası bu hafta şef Rengim Gökmen yönetiminde çello yıldızı Poyraz Baltacıgil’e eşlik ederek muhteşem bir performans sergiledi.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, bu hafta şef Rengim Gökmen yönetiminde Dvorák’ın 120. Ölüm Yıldönümü Konseri’nde muhteşem bir performans sergiledi. Konserde, bestecinin 7. Senfonisi ve Schumann’ın “Çello Konçertosu” seslendirildi. Çello konçertosunda, Poyraz Baltacıgil’e eşlik edilirken, Baltacıgil ayrıca orkestra eşliğinde Dvorák’ın “Sessiz Orman” adlı eserini seslendirdi.

Poyraz Baltacıgil’in performansı defalarca alkışlanarak sahneye davet edildi ve şef Rengim Gökmen, solist hakkında şu sözleri dile getirdi: “Poyraz Baltacıgil tek kelimeyle olağanüstü bir genç. Müziğe olan tutkusu ve solistlik yetenekleri gerçekten üst seviyede. Üstelik Türkiye’de yetişmiş olması, ona benzersiz bir perspektif kazandırıyor. Eğer doğru fırsatlar verilirse, dünya çapında büyük bir kariyer yapmasının önünde hiçbir engel yok. Ona destek olmalıyız.”

Konser, şef Rengim Gökmen’in 17 Mayıs Cuma akşamı orkestrasıyla son kez çalacak olan birinci keman grubu üyesi Nihal Demirhan’ın 45 yıllık emeğine duyduğu saygıyı ifade ettiği bir seremoniyle son buldu.

KAYNAK: https://lirikhaber.com/

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın