LAVENDER NEWS

Threads, 29 Nisan 2024’ten Sonra Türkiye’de Kullanılamayacak: Kullanıcılar Endişeli!

Threads, 29 Nisan 2024’ten Sonra Türkiye’de Kullanılamayacak: Kullanıcılar Endişeli!

Can TUNÇER 15 Nisan 2024 15:50

Güncelleme: 15 Nisan 2024, Pazartesi 18:45

Kaynak:Log Dergisi

Bugün çok sürpriz bir bildirim geçildi. Instagram’dan yapılan açıklamaya göre Threads 29 Nisan sonrasında Türkiye’de kullanılamayacak.

“Düzenleyici kurum kararı nedeniyle Threads, Türkiye’de kullanılamayacak. Rekabet Kurumu’nun aldığı karar doğrultusunda, Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’deki kullanıcılar tarafından erişilemeyecek. Threads profilleri devre dışı bırakılacak ancak kullanıcılar bilgilerini indirebilecek ve istedikleri zaman profilini silebilecekler. Türkiye’deki Threads topluluğuna olan değerimizi koruyoruz ve yakın gelecekte geri dönmeyi umuyoruz” şeklindeki açıklamayla Threads kullanıcılarını bilgilendirdi.

Instagram, bu durum nedeniyle hesapların silinmeyeceğini belirtti ancak diğer detaylar hakkında bilgi vermedi. Instagram’ın, Elon Musk’ın X’e rakip olarak geliştirdiği platform olan Threads’in Türkiye’de ciddi bir kullanıcı sayısına ulaştığı biliniyor. Meta’ya kısa süre önce bir geçici tedbir kararı uygulanmıştı.

Rekabet Kurumu ise resmi açıklamasında, “META Platforms, Inc. (META) hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verildi” ifadesini kullandı. Kurum, META’nın Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlara yol açabileceğini değerlendirdi. Bu kapsamda, Instagram ve Threads arasındaki veri aktarım mekanizmasının geçici olarak engellenmesine karar verildi.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın