LAVENDER NEWS

Instagram, YouTube’u Geride Bırakarak Yıllarca Daha Fazla Reklam Geliri Elde Etti!

Instagram, YouTube’u Geride Bırakarak Yıllarca Daha Fazla Reklam Geliri Elde Etti!

Can TUNÇER 06 Nisan 2024 10:37

erişim tarihi: 6 nisan 2024 – 21:06

Dünya çapında en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, reklam geliri açısından YouTube’u geride bırakmaya devam ediyor. Bir davanın sonucunda yapılan açıklamaya göre, 2021 yılında Instagram 32,4 milyar dolar, YouTube ise 28,8 milyar dolar reklam geliri elde etti.

Instagram, 2020 ve 2019 yıllarında da reklam geliri açısından YouTube’u geride bırakmıştı. 2020’de Instagram’ın reklam geliri 22 milyar dolar, 2019’da ise 17,9 milyar dolar olarak açıklanırken, YouTube’un reklam geliri 2020’de 19,7 milyar dolar, 2019’da ise 15,1 milyar dolar seviyelerindeydi.

Ancak, YouTube’un uzun zamandır reklamları kaldıran “Premium” üyeliği bulunuyor ve bu da şirkete önemli bir gelir kaynağı sağlıyor. Instagram, yeni özellikler geliştirerek platformunu güncel tutmaya devam ediyor. Örneğin, Instagram kanalları için fotoğraf yarışmaları düzenleme altyapısı üzerinde çalışılıyor. Alessandro Paluzzi’nin keşfiyle Instagram kanallarında yakında fotoğraf yarışmaları düzenlenebilecek. Kullanıcılar, kendi fotoğraflarıyla katılabilecek ve kazananı yarışmayı başlatan kişi belirleyecek.

Bu özellik büyük ihtimalle kısa sürede popüler olacak ve çeşitli ödüllerin verilmesiyle daha da ilgi çekecek. Ayrıca, “Blend” adı verilen yeni bir özellik üzerinde çalışılıyor. Bu özellik, iki kişi arasında özel Reels tavsiyeleri sunarak kullanıcı deneyimini zenginleştirecek. Davet etme temelli çalışan bu özellik, özellikle çiftler ve yakın arkadaşlar arasında ilgi çekecek gibi görünüyor. Son olarak, Instagram şu anda geçmişe dönük paylaşım yapma imkanı üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kişilere geçmişte paylaşılmış gibi yeni gönderiler yapma olanağı sağlayarak profillerini düzenleme sürecinde yardımcı olabilir.

kaynak: log dergisi

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın